Премиум круиз Princess Cruises с

CRUISE.BG Premium: живата връзка с круиз линията

Премиум круизи Princess Cruises: Актуална информация за круиз линията и нейните кораби ще откриете на нейния уебсайт

 

Резервации за премиум круизи Princess Cruises:

  • необходими са име, презиме, фамилия и дата на раждане на всеки гост.

  • депозит определен от круиз линията при потвърждение на резервацията, доплащане до 90 дни преди датата на отплаване за круизите с продължителност до 24 нощувки и 120 дни преди датата на отплаване за круизите с продължителност 25 или повече нощувки.

  • Трети/ четвърти гост в същата каюта заплаща преференциална стойност с различни нива спрямо дата на отплаване и типа каюта

  • Каютите които позволяват тройна/ четворна заетост са ограничен брой.

  • Единично настаняване – 50% доплащане върху стойността на круиза (след приспадане на порт таксите)

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент – спрямо стандартните условия на круизната компания:

При отплавания с продължителност до 10 нощувки:

– до 76 дни преди отплаване – не се дължи такса към Princess

– 75 до 57 дни преди отплаване – внесеният депозит;

– 56 до 29 дни преди отплаване – 50% от цената на круиза;
– 28 до 16 дни преди отплаване – 75% от цената на круиза;
– 15 или по-малко дни преди тръгване – 100% от цената на круиза

При отплавания с продължителност 11 или повече нощувки:

– До 120 дни преди отплаване – не се дължи такса към Princess;
– 119 до 90 дни преди отплаване – внесеният депозит;
– 89 до 64 дни преди отплаване – 50% от цената на круиза;
– 63 до 43 дни преди отплаване – 75% от цената на круиза;
– по-малко от 43 дни преди отплаване – 100% от цената на круиза

 

Цената включва:

– Круиз по посочения маршрут
– Настаняване в избрания вид каюта

– Пристанищни такси

– Пълен пансион на борда (Traditional или Anytime Dining)– закуска, обяд, вечеря, следобеден снак съгласно програмата на борда
– Някои напитки на борда: 24 часа наливна вода, американско кафе в зоната на бюфета
– Закуска, обяд, вечеря на бюфет, следобеден снак – наливна вода, американско кафе, сокове от концентрати, разтворимо кафе, чай
– Закуска в основен ресторант – избор от чайове, американско кафе, разтворимо кафе, горещ шоколад, мляко, плодови сокове
– Обяд, вечеря в основен ресторант – няма включени напитки
– 24-часов рум-сървис
– Анимация и професионални вечерни шоу програми
– Използване услугите на борда – басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, хавлии, фитнес център (изисквания за възраст и облекло)
– детски клубове за различни възрастови групи

Anytime Dining предлага по-голяма гъвкавост като дава свободата да се храните с когото си изберете, по всяко време между 17:30-22:00 в селекция от елегантни и луксозни ресторанти.
Traditional Dining е класическият вариант за хранене на круиз, позволявайки ви да се храните в точно определено време, на една и съща маса, в същата компания и същия персонал всяка вечер.

 

Допълнително се заплаща:

– Такса обслужване (заплаща се на борда): по 16$/човек/ден за всички пасажери настанени в каюти с прозорец или с балкон, по 17$ за мини-апартаментите и Reserve Collection и по 18$ за апартаментите (включително деца). Такса обслужване от 17% е дължима при резервациите за специализирани ресторанти или поръчка на специални ястия и 18% при покупка на отделни напитки, пакети с напитки и СПА услуги.

– Напитките на борда, освен упоменатите
– Специализирани ресторанти и барове (обикновено таксата варира от 40$ до 60$ на човек)
– Някой допълнителни атракции
– СПА център: масажи, процедури за тяло, арома-терапия, термална зона, сауна, парна баня
– Допълнителни услуги (комуникации, пране, фризьор и маникюр/педикюр и др.)
– Хазарт (бинго/ казино и др.)
– Екскурзии на брега: предлагат се на 5 официални езика – английски, немски, френски, испански, италиански.
– Лични разходи
– Медицински разходи (вкл. застраховка)

За издаване на документите за круизното пътуване на заплатена резервация, е необходимо въвеждането на кредитна карта. Ако не разполагате с такава документите ви ще бъдат издадени на място при настаняване.

 

Тарифа Princess Plus

Тарифа Princess Plus има две разновидности – класическа (Original) Princess Plus и надградена (Upgraded) Princess Plus. И двете тарифи включват Пакет напитки Plus Beverage Package, интернет на борда и такса обслужване. Надградената Princess Plus включва и премиум десерти, меню от сокове и фитнес тренировки.

Plus Beverage Package е за гости на възраст 21 и повече години. Тези под 21 г. ще получат пакет безалкохолни напитки, като няма да бъдат компенсирани за разликата в стойността с пълния алкохолен пакет за възрастни. Plus Beverage Package включва всички напитки с цена до 15$ на напитка (според менютата на борда). Поръчаните бутилки вино и минерална вода ще бъдат таксувани с 25% намаление от цената.

Включеният в пакета интернет е за едно устройство на пасажер.Таксата обслужване не включва някои услуги (като например 18% такса при поръчка на СПА услуги). Премиум десертите са с лимит от два десерта на ден на пасажер. Менюто от сокове е предназначено за закуските и обедите. Фитнес тренировките са ограничени до две в рамките на цялото плаване. Необходимо е пасажерите предварително да запазят фитнес часовете си (може и на борда).

 

Тарифа Princess Premier

Тарифа Princess Premier има две разновидности – класическа (Original) Princess Premier и надградена (Upgraded) Princess Premier. И двете тарифи включват Пакет напитки Premier Beverage Package, интернет на борда, такса обслужване, специализирани ресторанти на борда, пакет фотография и награди Princess. Надградената Princess Premium включва и премиум десерти, меню от сокове, фитнес тренировки и запазени места в театъра.

Premier Beverage Package е за гости на възраст 21 и повече години. Тези под 21 г. ще получат пакет безалкохолни напитки, като няма да бъдат компенсирани за разликата в стойността с пълния алкохолен пакет за възрастни. Premier Beverage Package включва всички напитки с цена до 20$ на напитка (според менютата на борда). Поръчаните бутилки вино и минерална вода ще бъдат таксувани с 25% намаление от цената.

Включеният в пакета интернет е за четири устройства на пасажер.Таксата обслужване не включва някои услуги (като например 18% такса при поръчка на СПА услуги). Храненията в специализирани ресторанти са ограничени до две на круиз. Пакетът фотография включва запис на цифрови изображения на снимки, направени от професионални фотографи на борда, както и до три снимки на хартия с формат 8 Х 10. Премиум десертите са с лимит от два десерта на ден на пасажер. Менюто от сокове е предназначено за закуските и обедите. Фитнес тренировките са ограничени до две в рамките на цялото плаване. Необходимо е пасажерите предварително да запазят фитнес часовете си (може и на борда).

 

Настаняване на борда и бордна сметка

Круиз документите се издават автоматично от круизната компания при пълно плащане, извършване на необходимите регистрации и въвеждане данните от кредитна или дебитна карта. Настаняването на кораба започва в часа, посочен на вашия круизен билет. Регистрацията приключва два часа преди времето за отплаване на кораба. Гостите в апартаментите се ползват от отделен вход и съдействие на специален персонал.

За откриване на бордна сметка се ползва регистрираната кредитна или дебитна карта от пътуващите (приемат се Visa, MasterCard и American Express).

Нужен е паспорт с валидност поне 6 месеца след датата на приключване на круиза, визи, ваксинации и застраховки (ако се изискват такива).

 

Напускане на кораба

В деня преди слизането пасажерите ще получат в каютите си цветни етикети, които да надпишат и прикрепят към основния си багаж.  До около 23:00 ч. на същият ден основния багаж трябва да бъде оставен пред вратата на каютата за да бъде изнесен през нощта от обслужващия персонал.

При разлики между публикуваната информация и тази на круиз линията, важат условията на круиз линията.