Posted on

Нова глобална програма за прясна риба на Holland America Line

 

 

Holland America Line стартира нова глобална програма за прясна риба, като вече започна да доставя 80 различни вида риба от 60 порта по света. Прясната риба ще се сервира на борда за по-малко от 48 часа, изминавайки пътя от началното пристанище до чинията на госта.

Примери за различни видове риба включват морски монах в Норвегия, патагонски зъбак и паламуд в Южна Америка, барамунди, плоска и тасманийска атлантическа сьомга в Австралия, барбун в Средиземно море и скумрия в Северния Атлантик.

Круизната компания полага усилия и да избегне снабдяването с определени видове, които се смятат за застрашени от изчезване или страдат от прекомерен улов, като например кралския рак в Аляска. Прясната риба се предлага без допълнително заплащане в основните ресторанти.

Главният готвач Масахару Моримото е обявен от Holland America за посланик на прясната риба и планирa да отвори тематичен ресторант, Morimoto By Sea, на кораба Nieuw Amsterdam. Концепцията на този ресторант ще бъде въведена в цялата флотилия в началото на 2024 г.