Круизи Royal Caribbean

 

royal_caribbean_large

Круизи Royal Caribbean: Актуална информация за круиз линията и нейните кораби ще откриете на нейния сайт

Разбира се, очаквайте и завишени противоепидемиологични мерки на борда!

 

Резервации за круизи Royal Caribbean:

 • необходими са име, презиме, фамилия и дата на раждане на всеки гост.

 • при круизи 6 – 8 нощувки – 200 евро депозит на пасажер; при круизи 9 или повече нощувки – 360 евро депозит на пасажер при потвърждение на резервация. Доплащане до 31 дни преди датата на отплаване (с изключение на тарифите с по-нисък, но невъзвръщаем депозит)

 • Трети/ четвърти гост в същата каюта заплаща преференциална стойност с различни нива спрямо дата на отплаване и типа каюта

 • Каютите които позволяват тройна/ четворна заетост са ограничен брой.

 • Единично настаняване – 50% доплащане върху стойността на круиза (след приспадане на порт таксите)

Royal Caribbean въведе възможността за тарифи с още по-ниски цени, но с невъзвръщаем депозит:

 • за наличието на тарифи с по-ниски цени с условие за невъзвръщаем депозит, клиентите ще бъдат информирани при получено запитване за конкретна дата на отплаване и тип каюта;

 • в случай че клиентите анулират потвърдена от тях резервация с невъзвръщаем депозит 60 или повече дни преди датата на отплаване, Royal Caribbean ще им издаде „Кредит за Бъдещ Круиз“ за остатъчната сума, след като приспадне анулационна такса от по 80 евро (или 100 щатски долара) на пасажер от сумата по внесения невъзвръщаем депозит.

 • Издаденият Кредит за Бъдещ Круиз (с остатъчната стойност) може да бъде използван за направата на нова резервация за круиз с Royal Caribbean с дата на отплаване не по-късно от 12 месеца от датата на издаването на въпросния Кредит за Бъдещ Круиз. Остатъчната сума по Кредита няма да може да бъде ползвана след изтичането на 12-те месеца, както и няма да може да бъде осребрявана или възстановявана по никакъв начин.

 • Издаденият Кредит за Бъдещ Круиз не може да бъде прехвърлян на друг пасажер, не може да бъде възстановяван, изкупуван или компенсиран по друг начин. При анулацията на резервации, за които се е изискал невъзвръщаем депозит в размер на 80 евро (или 100 щатски долара), няма да бъде издаван нито Кредит за Бъдещ Круиз, нито какъвто и да е друг компенсаторен документ.

 • Ако клиентите анулират резервация с приложена тарифа с невъзвръщаем депозит 59 дни или по-малко от датата на отплаване на кораба, за тези случаи ще бъдат приложими стандартните анулационни условия на Royal Caribbean.

 • За случаите когато клиентите желаят да променят избрания вече кораб или дата на отплаване по съществуваща резервация с приложен невъзвръщаем депозит, ще бъде дължима такса за промяна към Royal Caribbean в размер на 80 евро (или 100 щатски долара).

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент – спрямо стандартните условия на круизната компания:

При отплавания с продължителност 5 или повече нощувки:

– До 90 дни преди тръгване – не се дължи такса към Royal Caribbean;
– 89 до 60 дни преди тръгване – 50 евро на човек;
– 59 до 30 дни преди тръгване – 30% от цената на круиза;
– 29 до 8 дни преди тръгване – 50% от цената на круиза;
– по-малко от 8 дни преди тръгване – 100% от цената на круиза

Съгласно чл. 49 от Общите Условия, Cruise.BG удържа и административна такса в размер на 1% от платените суми, но не по-малко от 50 евро на резервация. Можете да помислите за застраховка „Отмяна на пътуването“, която да ви възстанови всички анулационии такси, в случай че възникне такава необходимост.

При празнични отплавания:

– 89 до 60 дни преди тръгване – 360 евро на човек;
– 59 до 30 дни преди тръгване – 50% от цената на круиза;
– 29 до 15 дни преди тръгване – 75% от цената на круиза;
– по-малко от 15 дни преди тръгване – 100% от цената на круиза

Съгласно чл. 49 от Общите Условия, Cruise.BG удържа и административна такса в размер на 1% от платените суми, но не по-малко от 50 евро на резервация. Можете да помислите за застраховка „Отмяна на пътуването“, която да ви възстанови всички анулационии такси, в случай че възникне такава необходимост.

 

Цената включва:

– Круиз по посочения маршрут
– Настаняване в избрания вид каюта
– Пълен пансион на борда (Main Dining или My Time Dining)– закуска, обяд, вечеря, следобеден снак съгласно програмата на борда
– Някои напитки на борда: 24 часа наливна вода, американско кафе в зоната на бюфета
– Закуска, обяд, вечеря на бюфет, следобеден снак – наливна вода, американско кафе, сокове от концентрати, разтворимо кафе, чай
– Закуска в основен ресторант – избор от чайове, американско кафе, разтворимо кафе, горещ шоколад, мляко, плодови сокове
– Обяд, вечеря в основен ресторант – няма включени напитки
– 24-часов рум-сървис
– Анимация и професионални вечерни шоу програми
– Използване услугите на борда – басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, хавлии, фитнес център (изисквания за възраст и облекло)
– детски клубове за различни възрастови групи

My Time Dining предлага по-голяма гъвкавост като дава свободата да се храните с когото си изберете, по всяко време между 17:30-22:00 ч.
Main Dining е класическият вариант за хранене на круиз, позволявайки ви да се храните в точно определено време, на една и съща маса, същата компания и същия персонал всяка вечер.

 

Допълнително се заплаща:

– Пристанищни такси
– Такса обслужване (заплаща се на борда): по 14,50$/човек/ден за всички пасажери настанени в стандартни каюти и по 17,50$/ден/човек за настанените в апартамент (включително деца)
– Напитките на борда, освен упоменатите
– Специализирани ресторанти и барове (обикновено таксата варира от 15$ до 40$ на човек)
– Някои допълнителни атракции
– СПА център: масажи, процедури за тяло, арома-терапия, термална зона, сауна, парна баня
– Допълнителни услуги (комуникации, пране, фризьор и маникюр/педикюр и др.)
– Хазарт (бинго/ казино и др.)
– Екскурзии на брега: предлагат се на 5 официални езика – английски, немски, френски, испански, италиански.
– Лични разходи
– Медицински разходи (вкл. застраховка)

 

Настаняване на борда и бордна сметка

Круиз документите се издават автоматично от круизната компания при пълно плащане, извършване на необходимите регистрации и въвеждане данните от кредитна карта. Настаняването на кораба започва в часа, посочен на вашия круизен билет. Регистрацията приключва два часа преди времето за отплаване на кораба. Гостите в апартаментите се ползват от отделен вход и съдействие на специален персонал.

За откриване на бордна сметка се ползва регистрираната кредитна карта от пътуващите (приемат се Visa, MasterCard и American Express).

 

Напускане на кораба

В деня преди слизането пасажерите ще получат в каютите си цветни етикети, които да надпишат и прикрепят към основния си багаж.  До около 23:00 ч. на същият ден основния багаж трябва да бъде оставен пред вратата на каютата за да бъде изнесен през нощта от обслужващия персонал.

При разлики между публикуваната информация и тази на круиз линията, важат условията на круиз линията.

 

Изисквания на Royal Caribbean във връзка с противоепидемиологичните мерки срещу разпространението на COVID-19

 

Ето какво да очакват пасажерите на Royal Caribbean занапред във връзка с новите изисквания за противоепидемиологични мерки на борда:

– при регистрация на круиз терминала строго трябва да бъде спазен указаният час за пристигане и настаняване. Пристигналите по-рано няма да бъдат допускани и ще бъдат принуждавани да изчакат до времето за регистрация, указано в круиз документите им;

– всеки пасажер трябва да представи ОТРИЦАТЕЛЕН aктуален rtPCR SARS-CoV-2 тест, направен между 24 часа и 3 дни преди датата на отплаване.

– всеки гост в деня преди настаняване трябва да отговори и на няколко допълнителни въпроса свързани със здравословното му/й състояние. Това ще става посредством безплатно приложение, изтеглено предварително от всеки на смарт телефона си;

– ще бъде измервана телесната температура на всеки гост на круиз терминала, преди настаняване на борда;

– за да бъде допуснат до борда, всеки пасажер трябва да направи едно от двете:

1. Да изтегли на смартфона си безплатното приложение TraceTogether и да го държи активирано по време на цялата ваканция; или

2. Да получи при настаняване и да носи през цялото време със себе си TraceTogether токен устройство.

Децата до 7 години са изключени от тези задължения.

– в допълнение към горното, всеки гост ще получи и т.нар. Tracelet – гривна за ръце, която Royal Caribbean патентова през октомври 2020 г. Тази гривна, подобно на персоналната SeaPass карта (с която отключвате каютата си и се разплщате на борда), трябва да бъде носена през цялото времетраене на круиза.

Гореизброените мерки целят да помогнат на круиз линията да проследява контактните лица на всеки пасажер в случай на положителен тест за коронавирус на госта и по този начин да ограничи разпространението на заразата.

Провери за места, цени и преференциални условия:

Изпрати запитване