Разбира се, очаквайте и завишени противоепидемиологични мерки на борда!

Резервации за круизи с малки кораби

  • необходими са име, презиме, фамилия и дата на раждане на всеки гост.
  • 25% депозит при потвърждение на резервация, доплащане до 60 дни преди датата на отплаване
  • Трети/ четвърти гост в същата каюта заплаща преференциална стойност с различни нива спрямо дата на отплаване и типа каюта
  • Каютите които позволяват тройна/ четворна заетост са ограничен брой.
  • Единично настаняване – 30% до 75% доплащане върху стойността на круиза (след приспадане на порт таксите)

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент

– До 120 дни преди тръгване – 120 евро на резервация*;
– 119 до 60 дни преди тръгване – 30% от цената на круиза;
– 59 до 30 дни преди тръгване – 50% от цената на круиза;
– 29 до 0 дни преди тръгване – 100% от цената на круиза;
*Тази административна такса от 120 евро ще бъде превърната във ваучер за Бъдещ Круиз Кредит, който ще може да се използва за ново отплаване до 12 месеца от датата на анулацията.
Съгласно чл. 49 от Общите Условия, Cruise.BG удържа и административна такса в размер на 1% от платените суми, но не по-малко от 50 евро на резервация. Можете да помислите за застраховка „Отмяна на пътуването“, която да ви възстанови всички анулационии такси, в случай че възникне такава необходимост.

Неустойки в случай на анулация от страна на клиент за круизите в Хърватска

– До 30 дни преди тръгване – 200 евро на пасажер;
– 29 до 22 дни преди тръгване – 30% от цената на круиза;
– 21 до 15 дни преди тръгване – 50% от цената на круиза;
– 14 до 0 дни преди тръгване – 100% от цената на круиза;
Съгласно чл. 49 от Общите Условия, Cruise.BG удържа и административна такса в размер на 1% от платените суми, но не по-малко от 50 евро на резервация. Можете да помислите за застраховка „Отмяна на пътуването“, която да ви възстанови всички анулационии такси, в случай че възникне такава необходимост.

Цената включва:

– Круиз по посочения маршрут (при неблагоприятни метеорологични условия, по решение на капитана, маршрутът може да бъде променен, за което пасажерите няма да бъдат компенсирани финансово)
– Настаняване в избрания вид каюта
– Пълен пансион на борда– закуска, обяд, вечеря, съгласно програмата на борда
– Забавления на борда
– Използване услугите на борда – басейни, шезлонги, хидромасажни вани на открито, хавлии

Допълнително се заплаща:

– Пристанищни такси (при круизите в Хърватска порт таксите са включени в цената)
– Такса гориво (В случай, че бъде изискана се заплаща на място). При круизите в Хърватска такса гориво е включена в цената
– Такса обслужване (заплаща се на борда): Препоръчителни суми: Круиз мениджър – по 5 евро/пасажер/ден; Екипаж – по 10 евро на пасажер на ден; Екскурзовод – по 1-2 евро на пасажер за полудневен тур
– Напитките на борда
– Допълнителни услуги (телефон, интернет, покупки на борда и др.)
– Екскурзии на брега
– Лични разходи
– Медицински разходи (вкл. застраховка)

Анулиране на плаване

Круизите са гарантирани! Плаване може да бъде анулирано от доставчик, в случай че не са събрани поне 12 пасажера (10 пасажера за круизите в Хърватска). Подобни случаи са изключителна рядкост, но при такава ситуация на пасажерите ще бъде предложена друга дата или сходен кораб от същия или по-висок клас.

Плащане на борда

Разплащанията на борда са в брой, а валутата е евро.

Мобилност на пасажерите

Малките кораби не са подходящи за хора с ограничени двигателни способности за физическо придвижване. Понякога (особено във високия сезон), може да се наложи успоредно приставане до друг кораб (друг плавателен съд). В тези случаи достигането до брега от борда на вашия кораб и връщането обратно на борда става чрез прекачване на друг кораб или яхта.

Тютюнопушене

Пушенето е разрешено само на определени места на борда. Не е разрешено пушене нито в ресторанта, нито в каютите. Забранено е изхвърлянето на цигарени фасове в морето.

Поведение на гостите на борда

От пасажерите се очаква да спазват насоките и разпорежданията на Капитана, офицерите и екипажа на борда. В случай на непристойно поведение от страна на гост/и, Капитанът или упълномощено от него лице има правото по своя преценка да го/я свали от кораба, да му/й откаже настаняване на борда, да смени каютата му/й или да вземе решение спрямо ситуацията. В подобни случаи гостите няма да бъдат компенсирани финансово, а завръщането им у дома ще става за тяхна сметка. При нанесени щети върху имущество или други пасажери, ще се дължи и съответното финансово обезщетение от страна на провинилия се.

Настаняване на борда

Круиз документите се издават от доставчика при пълно плащане и извършване на необходимите регистрации. Настаняването на кораба започва в часа, посочен на вашия круизен билет. Регистрацията приключва един час преди времето за отплаване на кораба.

Напускане на кораба

Напускането на кораба е в последния ден от маршрута, най-късно до 9:00 ч. сутринта.

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване