МАРШРУТ

 

 

ПРОГРАМА

Ден 1 (събота)

Valletta, Malta

Настаняване на борда в 15:00 ч. Напитка за „Добре дошли“ и запознаване с екипажа и другите пасажери. Ще пренощуваме във Valletta.

 

 

Ден 2

Valletta – Gozo Island, Malta

След инструкция за безопасност напускаме Valletta и отплаваме за остров Gozo. Преди обед ще спрем за плуване в морето на един от красивите плажове на Gozo. След обяд на борда ще акостираме на пристанището в Gozo. Ще има брегова екскурзия по желание с посещения на Цитаделата и нейната барокова катедрала, базиликите Lady of Ta Pinu Basilica и Свети Георги, както и Катедралния Музей. В късния следобед, след кратка винена дегустация, ще се върнем обратно на кораба. Късно вечерта отплаваме за Сициля, Италия. През нощта ще плаваме.

 

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване

Ден 3

Syracuse, Italy

Рано сутринта пристигаме на порта в Syracuse. Syracuse, един от най-престижните градове от Елинския период е съперничал на Атина. Сутрешната брегова екскурзия по желание ще ни отведе до 15 000-местния Гръцки театър, до елипсовидния Римски амфитеатър, до Археологическия музей, до Храма на Аполон, до Фонтана на Аретуза, до Катедралата, която пази останките от прочутия Храм на Атина. След обяд ще можете да се включите в екскурзия по желание във вътрешността на острова, която ще ви отведе до Сицилианския югоизточен регион, известен с бароковите си градове. Ще видите добре запазения Noto, прекрасен град разположен на плато. По-късно вечерта ще отплаваме от Syracuse в посока Еолийските острови. Ще плаваме през нощта.

 

 

Ден 4

Lipari, Italy

Сутринта пристигаме в Lipari, най-големия от Еолийските острови, разположен върху червена вулканична скала и изглеждащ като „стена от бронз“, както го е описал гръцкия поет Омир. Намерените тук археологически останки говорят за цивилизации от 1700 г. пр. н. е., включително неолитни камъни разположени до древни гробници, руини от гръцки стени и римски вили. Испанците се появяват тук през 16-ти век построявайки Castello (замък) и катедрала през 17-ти век извисяваща се над пристанището. Всички тези забележителности ще можете да ги видите ако се включите в сутрешната екскурзия по желание. Следобеда ще имаме свободно време, а вечерта ще я прекараме в Lipari.

 

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване

Ден 5

Vulcano Island – Panarea – Stromboli

Сутринта отплаваме от Lipari за да достигнем Vulcano Island, известен с внушителния си кратер на вулкан и с калните си бани. Сутринта ще има пешеходен тур по желание с разходка по склоновете на вулкана към кратера, с разкриващи се прекрасни гледки към морето и архипелага. Следобеда се отправяме към Panarea, притихнал старовременен Еолийски остров. По-късно следобеда ще акостираме в Panarea. Свободно време в порта, а вечерта отплаваме към Catania като ще преминем бавно покрай остров Stromboli, известен с активния си вулкан. Гледката на бълбукаща лава не е за изпускане! Вечерта ще плаваме.

 

 

Ден 6

Catania, Italy

Сутрешна екскурзия по желание до вулкана Етна, най-високата точка в Сицилия и активен вулкан. Местен вулканолог ще ни разкаже за активността на вулкана, както и за вулканичната активност в Южна Италия. Следобеда ще можете да се включите в екскурзия по желание до Catania и да откриете забележителностите на този стар италиански град. Вечерта ще я прекараме на порта.

 

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване

Ден 7

Catania – Taormina

Денят ни ще започне с екскурзия по желание до близката Taormina, град с извиващи се средновековни улици и уединени градинки, скрити от каменни зидове. Ще имате възможност да се включите в целодневна екскурзия по желание с разходка по Corso Umberto, с piazza, Duomo и palazzo  – Palazzo Santo Stefano. По-късно ще разгледате с екскурзовод древен гръцки театър с прекрасни гледки към морето. Обедната ни почивка ще бъде последвана от свободно време за разглеждане и пазаруване в местните магазини. След вечерята ни за сбогуване се отправяме на плаване към Малта. През нощта ще плаваме.

 

 

Ден 8

Valletta, Malta

Напускане на кораба след закуска до 9:00 ч. сутринта.

 

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване

КОРАБ M/Y HARMONY G

 

Каюти: 21
Пасажери: 44
Екипаж: 16 – 18
Дължина: 54 м
Крейсерска скорост: 10 възла
Последна реновация: 2013 г.

КАЮТИ

 

Категория А

Категория B

Категория C

Категория P

 

Всички категории каюти имат прозорци или илюминатори и самостоятелни баня с душ и тоалетна. Всички разполагат и с индивидуално регулираща се климатична система, музикално озвучаване, телевизор с плосък екран и сателитни канали, хладилник, телефон за разговори между каютите, мини-сейф, сешоар и адаптери за 220V.
Каютите от категория C са с две отделни легла или обща спалня и се намират на най-долната палуба. Имат илюминатори.
Каютите от категория B са с две отделни легла и се намират на основната палуба. Имат прозорци.
Каютите от категория А са с прозорци и са с две отделни легла. Намират се на основната палуба.
Каютите от категория P са на горната палуба и са с две отделни легла или обща спалня. Имат прозорци.

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване

ОБЩИ ПЛОЩИ

 

Провери за места и преференциални условия:

Заяви персонално обслужване