Защо да предпочета круиз с малък кораб?

 

Малък брой пасажери

Круиз с малък кораб означава седмица незабравими преживявания с най-много 40 човека на борда! Обикновено този брой е дори по-малък. Няма опашки за нищо. Всички на борда разполагат с достатъчно място за всеки и за всичко. Няма нужда от запазване на свободни шезлонги на откритата палуба, нито пък на маса в ресторанта. Освен това има вероятност да спечелите и добри приятели с които да пътешествате занапред.

 

 

Топло посрещане

Ще бъдете по-топло посрещнати в малки, автентични дестинации и общности. Малките кораби с малък брой пасажери на борда се възприемат от местните хора като по-близки и желани. Те допринасят за разнообразието  и не натоварват с присъствието си (за разлика от масовия туризъм).

 

 

Достъп

Малките кораби имат директен достъп до малки острови, марини и уединени плажове и заливи, недостъпни за плаващите курорти. Ваканцията и изживяванията са несравними със стандартизирания масов круизен продукт.

 

Персонализирано обслужване

С малък брой гости за които да се грижат, служителите и екипажа на борда разполагат с достатъчно време за всеки пасажер. От своя страна и вие бързо ще научите имената им. Обикновено съотношението пасажери към персонал на малките кораби е 2:1.

 

Противоепидемиологични мерки

Спазването на всички медицински протоколи важи със същата сила и за малките кораби, НО тук ще се радвате на много по-голяма свобода по време на круиз ваканцията си:

  • не е задължително да носите медицински маски нито на откритите, нито на закритите палуби (освен ако не държите). На големите кораби маските са задължителни навсякъде в закритите общи площи с изключение на ресторанта, бюфета и баровете;

  • няма изискване да се включвате в брегови екскурзии организирани от кораба (това обаче е задължително при големите кораби за да ви разрешат да слезете на сушата). Ще имате пълната свобода да изследвате дестинациите самостоятелно, включително и вечер, когато корабът пренощува в съответната дестинация. Обикновено големите кораби надвечер отплават и лишават пасажерите си от вечерния живот в дестинациите;

  • няма да се налага да изчаквате реда си било за хранене (първа, втора смяна и т.н.), било за забавления (поради новите възрастови ограничения) или друго. Нещата остават максимално близки до обичайното, с което сме свикнали;

  • цялостната обстановка е много по-свободна, без следене и изнервени ситуации.